Ποιοι άντρες έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στο αντίθετο φύλο και πολλές φορές αναρωτιόμαστε "μα πως γίνεται αυτός να έχει μία τέτοια κουκλάρα δίπλα του";


Οι άνδρες λοιπόν με πολύ θετική αυτοεικόνα και αυξημένη αυτοπεποίθηση φαίνεται πως ελκύουν περισσότερο το αντίθετο φύλο, δηλώνουν Γερμανοί ερευνητές.


Σχετική μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Humboldt στο Βερολίνο και επικεφαλής ήταν ο Michael Dufner,. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Personality and Social Psychology Bulletin.


Ο Dufner και η ομάδα του μέτρησαν τα επίπεδα ναρκισσισμού σε 61 άνδρες μέσης ηλικίας 25 ετών. Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στο ναρκισσισμό ως στοιχείο του χαρακτήρα και όχι ως διαταραχή προσωπικότητας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε άνθρωπος είναι ως ένα βαθμό ναρκισσιστής, απλώς άλλοι είναι περισσότερο και άλλοι λιγότερο.


Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να πλησιάσουν άγνωστες γυναίκες στο δρόμο και να τους ζητήσουν στοιχεία επικοινωνίας, όπως αριθμό τηλεφώνου ή e-mail.


Οι βοηθοί ερευνητές παρακολούθησαν τη διαδικασία, κάτι που οι άνδρες γνώριζαν. Ο Dufner επέλεξε να εστιάσει στη συμπεριφορά των ανδρών, καθώς παραδοσιακά προσεγγίζουν το αντίθετο φύλο πιο άμεσα σε σχέση με τις γυναίκες, οι οποίες επιλέγουν πιο διακριτικούς τρόπους, όπως το φλερτ.


«Θέλαμε να δούμε κατά πόσο τα άτομα με ναρκισσιστικές τάσεις είναι πιο ελκυστικά», δήλωσε ο Dufner.


Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πράγματι οι άνδρες που είχαν υψηλότερα επίπεδα ναρκισσισμού κατάφεραν να λάβουν τα στοιχεία επικοινωνίας από περισσότερες κοπέλες.


Ωστόσο, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την άμεση σχέση του ναρκισσισμού με τη γοητεία που ασκούσαν οι άνδρες. Είναι πιθανό η εξωτερική εμφάνιση να είναι εν μέρει η αιτία του ναρκισσισμού.


Πηγή

Δημοσίευση σχολίου